bg-img-puntos
bg-img-puntos
filtro-icon
Edificios
filtro-icon
Piscinas
filtro-icon
Restauración
filtro-icon
Recepción
filtro-icon

Centraal Gebouw

filtro-icon

Gebouw Iris

filtro-icon

Gebouw Gardenia

filtro-icon

Gebouw Hortensia

filtro-icon

Gebouw Flora

filtro-icon

Gebouwo Elisa

filtro-icon

Verwarmd zwembad

filtro-icon

Zwembad

filtro-icon

Zwembad

filtro-icon

Restaurant

filtro-icon

Binnenzwembad

filtro-icon

Receptie

doblearrow
filtro Filters
filtro-icon
Edificios
filtro-icon
Piscinas
filtro-icon
Restauración
filtro-icon
Recepción

Mijn ervaring in Ciudad Patricia

| 09.05.2023

door Clara Scheepens, Nederland, 2022

Wonen bij Ciudad Patricia is "een nieuwe manier van leven" voor mensen in de gouden jaren. Daarom bieden wij de mogelijkheid om een 'proefwoning' te maken voordat u beslist, zodat u zelf de faciliteiten, diensten en appartementen van Ciudad Patricia kunt ervaren. In 2022 woonde Clara Scheepens een week in Ciudad Patricia. Zij was zo vriendelijk haar ervaring te delen en wij zijn blij deze te kunnen delen. Dit zijn Clara's woorden en beelden, we hopen dat u net zoveel plezier beleeft aan het lezen ervan als wij...

"Een mooie oude dag is gewoonlijk de beloning van een mooi leven"

- Pythagoras van Samos, Grieks filosoof en wiskundige. Je kunt er comfortabel en zorgeloos leven, rustig genieten van het dagelijks leven. Dat is mijn conclusie na een proefweek in Ciudad Patricia, een luxe residentie voor gepensioneerden van verschillende nationaliteiten.

Tijdens een van mijn verblijven in Benidorm las ik in een plaatselijke krant over het proefprogramma van dit unieke huis. Ik wist meteen dat ik het moest ervaren en in het voorjaar van 2022 kreeg ik de kans om dat te doen.
 Mijn indrukken van mijn korte verblijf en mijn deelname aan de open dag in het najaar van 2022 wil ik graag met de lezer delen. Tegelijkertijd wil ik alle medewerkers bedanken voor de warme ontvangst en de gelegenheid om de sfeer in deze residentie te proeven.

Zoals de foto's laten zien, is het een prachtig woonpark gelegen in een van de gezondste regio's van Europa, op de hellingen van de Sierra Helada, net buiten Benidorm. Het heeft verschillende zwembaden, waarvan één verwarmd, tuinen die dagelijks worden onderhouden en een restaurant met een terras vanwaar u kunt genieten van het adembenemende uitzicht op de bergen. Het is ook een geweldige plek om mensen te ontmoeten, zowel bewoners als bezoekers.

Ik was nieuwsgierig naar de geschiedenis van Ciudad Patricia en las er wat over. Ik ontdekte dat het meer dan vijfendertig jaar geleden begon, toen een Spaanse investeerder dit resort bouwde en het naar zijn dochter Patricia noemde. Tegenwoordig bestaat de residentie uit een centraal gebouw, vijf woongebouwen en een revalidatiecentrum. Er zijn 190 appartementen in de gebouwen Elisa, Flora, Gardenia, Hortensia en Iris, waar de bewoners zelfstandig kunnen wonen.

De andere appartementen, die het complex completeren, zijn eigendom van het Spaanse Ministerie van Defensie, dat ze gebruikt als vakantiewoningen voor zijn gepensioneerd personeel.

Waarom was ik geïnteresseerd in Ciudad Patricia?

Ten eerste wilde ik weten hoe het zou zijn om met gelijkgestemde mensen te leven en ten tweede had ik een lang gekoesterde droom om terug te keren naar de Costa Blanca waar ik in de jaren zeventig werkte en woonde. Sinds kort ontdek ik hoe een leven in Spanje vandaag de dag zou zijn.

Toen ik daar was verveelde ik me nooit. Wonen in Ciudad Patricia heeft veel voordelen. Zo kunnen bewoners bijvoorbeeld gaan lunchen in het restaurant, verblijven in het revalidatieverblijf in geval van ernstige ziekte of gebruik maken van de pendeldienst die meerdere keren per dag een rondje om het park maakt.

Elke ochtend genoot ik van het park en dronk ik een kopje koffie op het terras van de cafetaria met een prachtig uitzicht. Ik kon ook gebruik maken van enkele faciliteiten zoals het verwarmde zwembad of een wandeling maken. Ik luisterde vooral graag naar de bewoners die vertelden waarom ze besloten naar Ciudad Patricia te verhuizen en hoe hun leven sindsdien was veranderd.

Zittend op het terras van mijn apartement in het Elisa gebouw, zag ik elke dag de eekhoorns van boom tot boom springen, glimlachen en me enorm gelukkig voelen.

Ik ontmoette ook mensen die in Ciudad Patricia wonen. Sommigen verblijven het hele jaar in de residentie, maar er zijn ook bewoners die een deel van het jaar in hun eigen land doorbrengen.
 Ik had het geluk om met een aantal van hen en een deel van het personeel te praten over het leven in het resort. Wat mij het meest is bijgebleven is dat de bewoners de vrijheid en onafhankelijkheid in Ciudad Patricia waarderen. Ze voelen zich veilig en zeker, zorgeloos, wetende dat er medische zorg beschikbaar is indien nodig.

Ik heb gezellig gekletst met onder andere Adriana, Nancy, Mary, Margaret en June. Ieder heeft zijn eigen levensverhaal en verschillende redenen om in Spanje te wonen. Zo vonden we gemeenschappelijke gespreksonderwerpen.
 Op vrijdag ging ik samen met enkele dames in de auto van het park naar de supermarkt in Albir. In de bus ontmoette ik Juan, de aardige chauffeur van het resort. Na het winkelen ontmoetten we elkaar voor een kop koffie samen.Het complex ligt op loopafstand van Benidorm en u kunt het centrum bereiken met de bus die een halte heeft voor het centrale gebouw. Er is nog een bushalte onderaan de weg, op ongeveer tien minuten lopen, die u naar Alfaz del Pi, Albir en Altea brengt. Er worden regelmatig excursies naar de omgeving georganiseerd, bijvoorbeeld om de amandelbloesembomen in het prachtige achterland van de Costa Blanca te bezoeken.

Kortom, Ciudad Patricia is een heerlijke plek om zorgeloos van de laatste levensfase te genieten, aan de Middellandse Zee en met een gezond klimaat.
Ik moet nog even wennen aan het idee hoe het zou zijn om daar te wonen, maar over een paar jaar is het zeker een optie.

Het is belangrijk om vooraf na te denken over hoeveel zelfstandigheid je wilt en hoeveel tijd je met de bewoners gaat delen. Enerzijds is dat zeker voor mij essentieel, omdat ik mijn hele leven zelfstandig en alleen heb gewoond. Aan de andere kant is het geruststellend te weten dat Ciudad Patricia een scala aan diensten aanbiedt en het is aan u om te kiezen of u daarvan gebruik wilt maken.

Als ik in de toekomst langer in Spanje woon, zou ik ook graag door het land blijven reizen. Zo kan ik genieten van het beste van twee werelden, Nederland en Spanje.

'Een mens wordt niet oud als zijn huid rimpelt, maar als zijn dromen en hoop rimpelen'.

Als u meer wilt weten over wonen in Ciudad Patricia, of als u wilt informeren naar een proefwoning, neem dan vandaag nog contact met ons op.